Eiken en essen blijven behouden, maar de lindes worden toch gekapt?

Op 28 augustus hebben wij gesproken met de gemeente over mogelijk behoud van de bomen. Dit naar aanleiding van het bezwaar dat wij hebben ingediend tegen de kap van de 36 bomen in de Wijnandt van Elststraat en de Willem van Rijswijckstraat.

De gemeente heeft aangegeven dat zij mogelijk bereid is tot het behouden van twee eiken en drie essen op de hoek van de Wijnandt van Elststraat ter hoogte van de oude brandweerkazerne. Alhoewel dit geweldig nieuws is voor ons en de bomen, is de gemeente nog steeds stellig over de kap van de rij lindenbomen in de Wijnandt van Elststraat. Dat vinden wij uiteraard erg jammer; het gaat hier om prachtige oude bomem die de straat haar eigen karakter geven.

Los van ons heeft ook de AVN een bezwaar lopen tegen de kap van deze bomen. Mogelijk zijn er namelijk nog alternatieve parkeerconstructies voorhanden waardoor de lindes toch zouden kunnen blijven staan. Wij willen dat de gemeente deze mogelijkheden alsnog overweegt. Vanaf 6 september zal het dossier mbt. ons bezwaar ter inzage liggen op het gemeentehuis. Wij houden je uiteraard op de hoogte!

Teken de petitie!

Gemeente Rijswijk wil in de Wijnandt van Elststraat en de Willem van Rijswijckstraat een totaal van 36 gezonde bomen rooien, om zo nog meer parkeerplaatsen te maken voor de nieuwe brede school. De gemeente belooft `nieuw groen’ – piepkleine boompjes – in plaats van de 30 jaar oude lindes en eiken.

Teken hier